Duurzame verandering

Heb jij een partner met autisme of vermoed dat dit aan de hand is?
Twijfel je er regelmatig over of jij niet gek bent?
Misschien voel jij je vaak ongelukkig in je relatie en heb je last van boosheid, somberheid, slapeloosheid of kom je tot niets.

Graag onderzoek ik samen met jou hoe het echt voor jou is en wat je anders wilt.
Met de focus op jezelf.

Plaats: online of praktijk Zwolle
Tijd: 1 uur per sessie
Duur: afhankelijk van je hulpvraag
Investering: € 95,00 per sessie
Vergoeding: Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Op dit moment heb ik geen wachtlijst.

Contact over begeleiding

Een moeder vertelde me dat ze zich de hele dag angstig voelt en steeds meer gaat vermijden om paniekaanvallen te voorkomen.
Ze brengt haar kinderen nog naar school, maar autorijden doet ze allang niet meer. De boodschappen doet haar man.


Haar wereld wordt steeds kleiner. Na een aantal sessies heeft ze zicht op wat haar precies zo angstig maakt. Dat is niet de snelweg of de auto, maar de angst om door een tunnel te moeten rijden. Die staat in haar geval symbool voor een hele kleine donkere ruimte waar ze niet uit kan komen.

Inmiddels snapt ze wat haar als klein meisje is overkomen. In het hier en nu is er geen gevaar meer en is ze niet meer overgeleverd aan anderen. Door dit te begrijpen, te voelen en weer in de auto te stappen ziet haar wereld er na tien jaar echt anders uit. Letterlijk en figuurlijk een verademing.

Een vrouw gaf aan dat ze zich in haar relatie gevangen voelde. Alles kwam terecht op haar schouders en alleen in haar werk voelde ze zich redelijk vrij. Alleen leek het er op dat ze minder moest gaan werken om alle ballen in de lucht te houden.

Het werd haar duidelijk dat ze in het contact met haar partner en in vriendschappen heel vaak het idee kreeg dat de ander wat van haar wilde. Dat het niet echt om haar ging. Na vijftien sessies werd de omvang van hoe er als kind met haar is omgegaan en hoe zich dat nog steeds in haar huidige leven manifesteert helder.

Hierdoor ging ze begrijpen en voelen dat er in het hier en nu echt iets anders aan de hand is: dat het in de uitingen van haar partner wel degelijk om haar ging. Ruzies bleven hierdoor vaker uit en er bleek meer ruimte te zijn dan gedacht, zodat ze haar werk kon blijven doen.

"Het is zo bevrijdend. Ik ben niet meer overgeleverd aan de ander.
Ook al voelt dat soms nog wel zo, dan kan ik goed voelen dat dit niet meer van nu is en ligt het leven weer open."