PRI Traject

Van overleven naar leven

Je relatie, je gezin... je wil er voor vechten, maar je bent tegelijk ook moe gestreden. In mijn traject werken we samen stap voor stap en systematisch naar een realistische, duurzame oplossing.

Heb jij een partner met autisme? Of vermoed je dat je partner autisme heeft?

Dan komen onderstaande situaties je ongetwijfeld bekend voor:

  • Erover praten lost niks op, of is zelfs simpelweg onmogelijk.
  • Het voelt alsof je altijd overal alleen voor staat.
  • Je bent vaak kwaad op hem, maar neemt jezelf ook van alles kwalijk.
  • Je voelt je niet gehoord, niet gezien en niet erkend.
  • Je voelt je eenzaam en je mist intimiteit.
  • Je cijfert jezelf weg om de lieve vrede te bewaren.

Toch wil je het niet opgeven...

Je ziet nog steeds de man waar je ooit verliefd op bent geworden. En als jullie kinderen hebben, is dat alleen al reden om er alles aan te doen om bij elkaar te blijven.

Misschien heb je al van alles geprobeerd. Heb je je man geprobeerd te veranderen. Heb je geprobeerd jezelf te veranderen of heb je veel energie gestoken in ‘duidelijker communiceren’. Of heb je al hard je best gedaan om zijn autisme ‘te accepteren’. En misschien zijn jullie zelfs al in relatietherapie geweest. Maar niets heeft echt geholpen.

Ik kijk graag samen met jou naar wat wél werkt

In mijn coachingstraject 'Van overleven naar leven' ontdek je met mijn hulp en specifieke aanpak hoe je op een betere, fijnere en meer liefdevolle manier in je relatie kunt komen te staan. Daarin ben jij zelf de sleutel - en dus sta jij ook centraal in dit traject.

‘Tijdens het traject ben ik steeds meer bewust van geworden dat mijn en zijn reacties niet altijd zijn wat het lijkt. Ik reageer vanuit oude pijn en niet zozeer op wat er in het moment zelf gebeurt, waardoor ik nu de dingen mij veel minder tot nauwelijks persoonlijk aantrek. Plus dat ik makkelijker dingen bespreekbaar maak.‘

Hoe ziet dit traject eruit?

Als je op zoek bent naar een quickfix, moet ik je teleurstellen: we gaan grondig en stevig, maar liefdevol aan de bak en gaan voor een duurzame verandering. Het is therapiewerk waar ik jou stap voor stap doorheen coach.

Dit is hoe het coachingstraject eruit ziet:

Intake: je hulpvraag en je achtergrond
Voor we starten vul jij een intakeformulier in waarin vragen staan over je persoonlijke omstandigheden en waar jij tegenaan loopt. Je maakt van te voren ook een test, waardoor je zicht krijgt op hoe jij reageert in bepaalde situaties.

Stap 1: waar zit jouw pijn?

In deze eerste fase ga jij jezelf observeren. Dat kost je maximaal 15 minuten per dag. Je krijgt hierdoor meer bewustzijn op wat je denkt, voelt en hoe jij reageert in de interactie met je partner met autisme. Ook krijg je meer zicht op signalen in je lijf. Daarnaast lees je het boek ‘Illusies’ van Ingeborg Bosch.

Stap 2: hoe ga je het keren?
In deze fase leer je wat het betekent wanneer je emoties voelt die niet fijn zijn, wat daar onder zit en hoe je de lading van die emoties kunt halen.

Stap 3: wat is er écht aan de hand?
In deze fase ga je begrijpen dat er oude pijn onder die emoties schuil gaat. Je gaat vanuit die ‘blauwdruk’ het verhaal dat daarbij hoort linken aan wat er nu tussen jou en je partner in het hier en nu gebeurt. Je leert hoe je deze illusie kunt loslaten en zo verrassend onbelast met je partner kunt zijn.

Stap 4: doen
In deze fase komt alles wat je hebt geleerd en gevoeld samen en pas je dit steeds meer zelfstandig toe. Hierdoor zul je steeds meer in een volwassen bewustzijn omgaan met situaties, ook als deze situaties minder leuk zijn. Je reageert dan veel minder vanuit bijvoorbeeld een beladen boosheid of verdriet, zonder jezelf geweld aan te doen. Je kunt je voorstellen welk effect dat kan hebben op je relatie.

Afronding en nazorg
Deze afrondingsfase zorgen we voor een goede afhechting en support en spreken we alvast een datum af voor over een half jaar.

Hoe lang duurt dit traject?

Dat verschilt per persoon, afhankelijk van je hulpvraag. Deze sessies vinden plaats om de 2 weken. Live of online via zoom - kan allebei en het werkt allebei prima. Ik heb een praktijk in de binnenstad van Zwolle.

Ik leer jou dus de methode en bewustzijnsleer en we evalueren voortdurend de toepassing ervan in jouw dagelijks leven tijdens de sessies die een uur duren. Dat is niet moeilijk en door iedereen te leren!

Waarom is zo'n uitgebreide aanpak juist voor jou nodig?

Kijk, in ‘normale’ relaties is het misschien 1x per week ‘bal’. Maar wanneer je man autisme heeft, dan kan dat tien keer zo erg zijn. Met jou, met de kinderen, in sociale situaties. Hierdoor is er veel minder ‘hersteltijd’, waardoor je logischerwijs veel sneller denkt dat je gek bent of wordt of denkt dat het aan jou of de ander ligt. Wanneer er veelvuldig spanning is, wordt het steeds belangrijker om er wat aan te doen. Ook al is het duidelijk dat je partner autisme heeft of wanneer je alleen een vermoeden hebt.

Wat levert mijn begeleiding jou op?

Je gaat een persoonlijk, 1-op-1 traject aan, onafhankelijk van je partner. Het is fijn als hij betrokken is, maar dat is niet nodig om jouw situatie te verbeteren. Je leert dat jij het allerbelangrijkste bent in je relatie, omdat jij de enige bent die precies weet wat er in jou omgaat. Je leert dat jij de regie hebt over hoe je je voelt en wat jij wil, onafhankelijk maar wel samen met je man of vrouw. Je leert de weg kennen van overleven naar leven.

Wie ben ik - en waarom kan ik jou helpen?

Mijn naam is Willeke Verwoerd en ik heb me als coach, trainer en therapeut gespecialiseerd in het helpen en begeleiden van vrouwen met een partner met autisme. En inderdaad, mijn eigen ervaringen op dat gebied waren daarin een belangrijke motivatie. Inmiddels zijn mijn vriend en ik niet meer bij elkaar, maar we zien elkaar nog graag en delen we de liefde en het plezier met onze twee kinderen.

De methode en bewustzijnsleer PRI (Past Reality Integration) heeft mij hierin de sleutel gegeven die ik graag doorgeef aan al die vrouwen en mannen die, net als ik toen, niet weten hoe hun situatie te verbeteren.

Willeke-Verwoerd-Zwolle-08

Wat is je investering?

Tarieven

Tarief individuele therapie: € 100,00 per sessie van 60 minuten. Dit tarief geldt ook voor de intake.

Relatietherapie, coaching, workshops, trainingen en retraites worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Tarieven voor coaching, workshops en trainingen door werkgevers voor werknemers zijn op aanvraag.

Duur van de begeleiding

Een sessie duurt ongeveer een uur. Afspraken zijn tweewekelijks. Tussen de afspraken in pas je toe wat je leert tijdens de sessies en komen we daar op terug.

We werken concreet aan een hulpvraag. Therapie is een persoonlijk proces: het is niet goed te voorspellen hoeveel sessies daarvoor nodig zijn. Een gemiddelde is 15-20 sessies.

Vergoedingen

Voor particuliere cliënten wordt psychosociale therapie gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per type aanvullend pakket.
Zie polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar voor meer informatie. Of kijk op de site van de NVPA voor een overzicht: Zorgverzekering – NVPA

AGB-zorgverlenersnummer: 90117468
AGB-praktijkcode: 90093536
Vektis-kwalificatiecode: 9037

Ben je geïnteresseerd?

Maak een afspraak voor een intake gesprek.

Bel of app me op: 06 4837 8017.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen of een mail sturen naar: willeke@partnermetass.nl

Algemene Voorwaarden

In de algmene voorwaarden is opgenomen welke afspraken er zijn tussen jou als cliënt en mij als PRI-therapeut.

Een onderdeel van deze voorwaarden is dat annuleren van sessies kosteloos mogelijk is tot uiterlijk 24 uur van tevoren. Daarna wordt in principe het volledige bedrag in rekening gebracht.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Met jouw gegevens ga ik zorgvuldig om. Dat geldt zowel voor de gegevens die je me via deze website stuurt of die je me bijvoorbeeld vertelt of mailt. Maar ook als je cliënt bent in mijn praktijk kun je van mij alle privacy bescherming verwachten: privacyverklaring.

Klachten

Graag hou ik me aan de Ethische Code voor PRI therapeuten 

Ben je ergens ontevreden over, blijf er niet mee lopen en laat me dat weten. Komen we er samen niet uit, dan kun je een beroep doen op het klachtenreglement van de SCAG, bij wie ik via mijn beroepsvereniging NVPA ben aangesloten. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden.